in gesprek met gemeente Houten

Samen sterk

In dit interview vertelt Ed Lacet van de gemeente Houten over de elektrische renovatie van 260 minigemalen. Deze 260 locaties zijn voorzien van de Robuust 1100/2100 serie waarbij 50 stuks voorzien zijn van de SMART24 Monitor.
De voordelen van de SMART24 Monitor zijn:
👉 Eenvoudige in bedrijfstelling middels AQUA24 & automatische GPS bepaling
👉 Realtime monitoring van alle cruciale parameters
👉 Automatische melding bij alarmen en spanningsuitval.
👉 Mogelijkheid om instellingen op afstand aan te passen.

𝐖𝐢𝐞 𝐛𝐞𝐧 𝐣𝐞 𝐞𝐧 𝐰𝐚𝐭 𝐝𝐨𝐞 𝐣𝐞?
Mijn naam is Ed Lacet en ben rioolbeheerder bij de gemeente Houten. Ik zorg er onder andere voor dat de gemalen in goede staat zijn en blijven. Het afhandelen van de dagelijkse storingen hoort hierbij. Dit betekent dat ik verantwoordelijk ben voor het onderhoud van de rioolgemalen, inspecties en het contractbeheer.

𝐈𝐧 𝐰𝐞𝐥𝐤 𝐩𝐫𝐨𝐣𝐞𝐜𝐭 𝐡𝐞𝐛𝐛𝐞𝐧 𝐣𝐮𝐥𝐥𝐢𝐞 𝐬𝐚𝐦𝐞𝐧𝐠𝐞𝐰𝐞𝐫𝐤𝐭 𝐦𝐞𝐭 𝐊𝐚𝐧𝐭𝐞𝐫𝐬?
We werken al heel lang samen op het gebied van service & onderhoud en onlangs hebben we de renovatie van circa 260 minigemalen afgerond met de Robuust 1100/2100 serie. In 50 Robuust besturingen is de SMART24 Monitor geplaatst waardoor we nu nog meer inzicht hebben in het functioneren van de gemalen.
Zoals de naam van het product ook al zegt, het is echt een Robuust systeem en ik heb door de toepassing van de SMART24 Monitor veel inzicht gekregen in het areaal, waardoor ik bijvoorbeeld op verschillende locaties lekkende balkeerkleppen heb kunnen opsporen welke direct door Kanters zijn vernieuwd.

𝐖𝐞𝐥𝐤𝐞 𝐮𝐢𝐭𝐝𝐚𝐠𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧 𝐛𝐫𝐚𝐜𝐡𝐭 𝐝𝐢𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐣𝐞𝐜𝐭 𝐦𝐞𝐭 𝐳𝐢𝐜𝐡 𝐦𝐞𝐞?
Eigenlijk is alles soepel verlopen. Kanters heeft ook buiten de scope gedacht om een optimaal functionerend gemaal te leveren. Een voorbeeld hiervan is een upgrade van de groepenkasten.

𝐊𝐮𝐧 𝐣𝐞 𝐞𝐞𝐧 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐟𝐢𝐞𝐤 𝐫𝐞𝐬𝐮𝐥𝐭𝐚𝐚𝐭 𝐛𝐞𝐧𝐨𝐞𝐦𝐞𝐧 𝐝𝐢𝐞 𝐝𝐢𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐣𝐞𝐜𝐭 𝐡𝐞𝐞𝐟𝐭 𝐨𝐩𝐠𝐞𝐥𝐞𝐯𝐞𝐫𝐝?
Voor ons zijn er 2 belangrijke voordelen.
Ten eerste zijn we in grote mate onafhankelijk van een leverancier. Als er een onderdeel in de Robuust kast kapot gaat, kunnen we het betreffende onderdeel overal verkrijgen.
Daarnaast is het heel makkelijk om de SMART24 Monitor zelf te (ver)plaatsen. Als we meer inzicht willen hebben in bepaalde gemalen, verplaatsen we de SMART24 Monitor heel makkelijk zelf. Zo zijn we er snel achter gekomen dat er een aantal pompen waren met buitengewoon veel starts en dat de balkeerkleppen vervangen moesten worden.

𝐖𝐚𝐭 𝐢𝐬 𝐭𝐲𝐩𝐢𝐬𝐜𝐡 𝐊𝐚𝐧𝐭𝐞𝐫𝐬?
Je hoeft maar te bellen en het wordt geregeld! Alles is bespreekbaar en oplosbaar en dat is fijn. Ze kunnen het en doen het gewoon!