Alle disciplines van Kanters komen samen

Monumentaal landgoed aansluiten op de toekomst

Landgoed De Hooge Braaken ligt op de grens van Oisterwijk en Moergestel en is een van de mooiste landgoederen van Brabant. Na de verkoop in 2020 vindt de nieuwe eigenaar het tijd om de monumentale gebouwen aan te sluiten op de riolering. Voor Kanters is dit een project waarin al onze disciplines samenkomen: van riooltechniek en infra tot de slimme aansturing van twee minigemalen met onze eigen Robuust.

Werkzaamheden op een landgoed van 15 hectare 

Bij Kanters draaien we onze hand niet om voor grootschalige projecten, zoals de renovatie van 2.000 minigemalen. Toch zijn we minstens zo trots op onze werkzaamheden op Landgoed De Hooge Braaken. Juist omdat het project zo duidelijk illustreert hoe goed onze interne afdelingen samenwerken. Het betreft hier dan ook niet zomaar het aansluiten van twee standaardwoningen op de riolering. Het landgoed is maar liefst 15 hectare groot en zowel de gebouwen als de bestrating zijn van monumentale kwaliteit.

Robuust? Die kennen we wel! 

We hebben een nieuw watersysteem ontworpen en doorgerekend en vervolgens de volledige uitvoering verzorgd. Op het terrein hebben we onder meer twee gemalen aangelegd, nieuwe persleidingen aangesloten op de bestaande leidingen en de verschillende systemen op elkaar afgestemd. In Oisterwijk schrijft de gemeente voor dat alle nieuwe gemalen worden voorzien van Robuust besturing. Heel handig voor de opdrachtgever dat wij Robuust door en door kennen, aangezien het een innovatie van Kanters zelf is!

Na afronding van de werkzaamheden zorgen specialisten van onze afdeling infra dat de honderd jaar oude bestrating volledig in oorspronkelijke stijl wordt hersteld. Zo gaat de nieuwste technologie onder de grond perfect samen met de authentieke sfeer daarboven.