Volledige off-site montage verlaagt stikstofuitstoot

Plug & play installatie pompgemaal Hunsel

31-01-2023

Bij Kanters zoeken we altijd naar nieuwe mogelijkheden om wateroplossingen verder te verduurzamen. Bij de renovatie van gemalen stellen we onszelf steeds de vraag: hoe kunnen we de werking van de installatie waarborgen en tegelijkertijd de uitstoot van CO2 en stikstof verder terugdringen? Voor Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) bedachten we iets unieks.
 

Bovengronds pompgemaal

WBL wil in Hunsel een ondergronds pompgemaal grondig laten renoveren. Het gemaal is nat opgesteld, maar de voorkeur voor de toekomst gaat uit naar een droog opgesteld, bovengronds pompgemaal. Zo’n gemaal heeft een langere levensduur en is eenvoudiger en schoner te onderhouden. Om de stikstofuitstoot op de bouwlocatie te minimaliseren, bouwen we het volledige gebouw met alle technische installaties in onze werkplaats in Veghel. Hierdoor zijn er in Hunsel nauwelijks werkzaamheden of verkeersbewegingen. Pas als de volledige assemblage klaar is, vindt er plug & play installatie plaats. Door hierbij een elektrisch aangedreven kraan te gebruiken, maken we ook de laatste fase van het project zo schoon en duurzaam mogelijk.
 

Stikstofneutrale toekomst

Plug & play installatie na volledige assemblage op ons eigen terrein is een van de manieren om stikstofuitstoot op bouwlocaties te reduceren. We geloven zo sterk in dit principe, dat we hebben geïnvesteerd in ruim 2.000 m2 extra werkruimte bij ons hoofdkantoor in Veghel. Hier kunnen we zo stikstofneutraal mogelijk werken en wordt de overlast voor de omgeving van een gemaal aanzienlijk beperkt. Dit soort duurzame en circulaire oplossingen zijn de toekomst. Niet alleen voor Kanters, maar ook voor onze opdrachtgevers én de partners waar we mee werken.