Meerjarig partnership met Waterschap Aa en Maas

IBA’s updaten in Den Bosch

15-05-2023

IBA staat voor Individuele Behandeling Afvalwater. Een IBA-zuiveringsysteem zuivert het huishoudelijk afvalwater van één enkel gebouw en wordt gebruikt voor gebouwen die niet zijn aangesloten op het reguliere drukriool.
 

We zijn de oren en ogen van het waterschap 

In opdracht van het waterschap Aa en Maas verzorgen wij service en onderhoud aan de IBA-systemen in het buitengebied van de regio Den Bosch. Daarbij gaan we veel verder dan alleen het reguliere onderhoudswerk: we voeren op locatie uitgebreide metingen uit en signaleren tijdig wanneer een IBA aan renovatie of vervanging toe is. Zo zijn we binnen dit meerjarig partnerschap de ogen en oren van het waterschap op locatie.
 

Eén partner voor alle werkzaamheden

IBA’s zijn technische installaties die periodiek aandacht vragen, wij nemen het waterschap alles uit handen. Naast renovatie vervangen we jaarlijks een aantal IBU’s, vaak inclusief de ondergrondse tank. Doordat we binnen Kanters een eigen afdeling infra en riooltechniek hebben, kunnen we het complete werk uitvoeren. Zowel onder als boven de grond heeft het waterschap slechts één contactpersoon en datzelfde geldt voor de grondeigenaren. De meeste IBA’s liggen op particulier terrein. Hier zorgen we ervoor dat de tuin en eventuele bestrating na de graafwerkzaamheden weer keurig worden hersteld. Door duidelijk te communiceren en alles in goed overleg uit te voeren, weten we de overlast tot een minimum te beperken.