menu-icon
Buiten gewoon
technisch
Buiten gewoon
technisch

Kanters BV helpt de gemeente Culemborg uit de brand

De gemeente Culemborg geeft gehoor aan de oproep van het COA om vluchtelingen op te vangen die niet in Ter Apel terecht kunnen. De hulp van Kanters BV wordt ingeroepen wanneer de gemeente tegen een probleem in de waterafvoer van de opvanglocatie aanloopt. In een zeer korte doorlooptijd weet Kanters BV het probleem op te lossen.

In de gemeente Culemborg wordt medio juni op een industrieterrein een geschikt pand gevonden om 300 vluchtelingen snel en adequaat te kunnen huisvesten. Een voormalig magazijn wordt binnen no-time omgebouwd tot woongelegenheid. Naast bedden worden extra keukens, toiletten en wasgelegenheden geïnstalleerd. Door de veranderende functie van het gebouw neemt de afvoer van het afvalwater echter fors toe. De riolering is niet berekend op een dergelijke grote aanwas. Er moet dus per direct een oplossing komen.

Specialist op het gebied van afvalwatertechniek
Al snel komt de gemeente Culemborg bij Kanters BV terecht. Als een van de weinigen in Nederland heeft Kanters BV alle expertise in eigen huis. Naast uitgebreide kennis van riooltechniek bezit Kanters BV een uitgebreid materieelpark en heeft het eigen infrapersoneel in dienst. Hierdoor kan er zeer snel geschakeld worden. Zo ook in Culemborg.

Snelle aanpassing rioolstelsel
Met een doorlooptijd van slechts één werkweek na opdracht wordt het rioolstelsel aangepast. Er wordt een nieuw dubbelpomps hoofdgemaal geplaatst. Daarnaast wordt er ruim 150 meter nieuwe hdpe 125 persleiding gelegd en aangesloten op de hoofdleiding. Dankzij de snelle inzet van Kanters BV en de prettige samenwerking met de gemeente Culemborg zijn de vluchtelingen nu in een goed onderkomen voorzien.

Heeft u als gemeente ook een probleem met afvalwater? Neem dan contact op met Kanters BV, de gemalenexpert van Nederland.