menu-icon
Buiten gewoon
technisch
Buiten gewoon
technisch

Nieuws

De Gemeente Culemborg geeft gehoor aan de oproep van het COA om vluchtelingen op te vangen die niet in Ter Apel terecht kunnen. De hulp van Kanters BV wordt ingeroepen wanneer de gemeente tegen een urgent probleem in de waterafvoer van de opvanglocatie aanloopt.

Een duurzaam werkend mechanisch rioolsysteem voor Tuinders, om water met gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen uit de hele Bommelerwaard apart te zuiveren. Wij gaan de klus aan!

Kanters BV volgt de ontwikkelingen van het Corona virus op de voet. Onze hoogste prioriteit is de veiligheid en gezondheid waarborgen van onze medewerkers, klanten en leveranciers.

De Kanters Kerstmarkt vindt om het jaar plaats in Veghel. Met veel plezier blikken we terug op de 2019 editie met onze partners en bezoekers.

Alles wat jij in het toilet gooit of door de gootsteen, wasbak, douche- en afvoerput spoelt komt in het riool terecht. Maar niet alles kun je zomaar wegspoelen! Slecht lozingsgedrag kan de rioolzuivering verstoren, met alle nadelige gevolgen van dien…

Wat doet een specialist op het gebied van afvalwatertechniek precies? Veel meer dan u wellicht denkt. In een serie video’s geven we u daarom een kijkje achter de schermen.

Afgelopen week hebben we een start gemaakt bij Xylem Inc. met de eerste groep monteurs voor de (opfris) training Afstellen Flygt M + N waaiers. Inhoudelijk is tijdens de training in gegaan op het slijtage beeld van waaiers, insert ringen en het afstellen van pompen met N-waaiers en…

Een consortium van MKB-bedrijven uit de Hightech en de Maintenance sectoren, in samenwerking met de gemeenten Breda, Roosendaal en de TU Delft ontwikkelt een innovatief, nieuw systeem voor het automatisch en volcontinu meten van allerlei parameters in de riolering.

Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) heeft ervoor gekozen om anders aan te besteden. Bij de aanbesteding nieuwe stijl ligt de nadruk op meerjarige samenwerking en synergie. “Door kennis, kunde en inventiviteit van WBL en het bedrijfsleven te bundelen geeft WBL invulling aan de marktvisie  ‘De Waterschapsmarkt van de…

Kanters wil kinderen bewuster maken van het proces dat ervoor zorgt dat er dagelijks schoon water uit de kraan komt. Daarom hebben wij aan een aantal basisscholen het (voor)leesboekje Beer en Staartje aangeboden. Het verhaal gaat over het jongetje Beer die zijn knuffel Staartje kwijt raakt,…

Met zeven installatiebedrijven in de riooltechniek en waterbeheer, start ASTRIN een nieuwe werkgroep. In april 2016 kwamen een aantal bedrijven in de riooltechniek en waterbeheer voor het eerst samen om te verkennen of er behoefte bestaat aan een ‘brancheorganisatie’ voor hun branche.

Op het gebied van telemetrische innovatie heeft Kanters samen met Rational Products een geslaagde pilot gedraaid. We zijn daarom in staat om gegevens over lange afstanden en met een grote betrouwbaarheid via de voedingskabels te versturen.