(0413) 38 83 00
(0413) 38 83 88 Altijd bereikbaar (24/7)
Algemeen
Storing

  Gemeente Geldermalsen: renovatie hoofdgemaal

  In opdracht van gemeente Geldermalsen renoveerden we het hoofdgemaal vlakbij het centrum, met een capaciteit van 560m³ rioolwater per uur. Dat betekende zowel mechanische, elektrotechnische als civieltechnische werkzaamheden. Geen probleem voor ons multidisciplinaire projectteam!

  De mechanische werkzaamheden bestonden vooral uit het ombouwen van het bestaande driepompsgemaal naar een tweepompsgemaal, inclusief het benodigde leidingwerk. Onze elektronische kennis kwam goed van pas, bijvoorbeeld bij het vervangen van de gehele besturing en het plaatsen van de debietmeter.

  De civiele werkzaamheden ten slotte, bestonden uit het aanleggen van een nieuwe betonnen put, met daarin een debietmeter en doorspuitvoorziening. Daarbij was het vooral belangrijk om de grondwaterstand nauwlettend in de gaten te houden, om mogelijke verzakking van het woonhuis op het naastgelegen perceel te voorkomen. Ook hebben we enkele betonreparaties uitgevoerd op de dekplaat van het gemaal (8x6m). Die hebben we direct voorzien van een epoxyslijtlaag met vuurgedroogd grind, zodat er minder gauw aanslag op groeit. Niet alleen ter bescherming van het beton, maar ook om de kans op uitglijden te minimaliseren bij toekomstig onderhoud.

  X

  Meer informatie?

  Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.