(0413) 38 83 00
(0413) 38 83 88 Altijd bereikbaar (24/7)
Algemeen
Storing

  Nieuwe Aanbestedingenwet biedt MKB meer kansen


  Als gevolg van de nieuwe Aanbestedingswet van 1 april 2013 hebben ondernemers meer kans bij aanbestedingen van overheidsorganisaties.

  De nieuwe wet van 1 april 2013 biedt vooral zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) en het midden- en kleinbedrijf betere kansen op overheidsopdrachten. Dit komt onder ander door invoering van het Beginsel van proportionaliteit: voortaanmoeten de eisen die bij een aanbesteding aan een ondernemer worden gesteld in verhouding staan tot de opdracht. Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat een kleine ondernemer niet alle risico's van een bouwproject hoeft te dragen.

  Geen clustering van opdrachten
  Ook mogen opdrachten niet meer zomaar worden geclusterd. Een bedrijf met bijvoorbeeld 120 vestigingen mag niet de schoonmaak van alle gebouwen bundelen in één aanbesteding. Daardoor maakt een klein schoonmaakbedrijf namelijk bij voorbaat al geen kans meer.

  Eigen verklaring
  Ook mogen ondernemers die willen deelnemen voortaan met een zogeheten eigen verklaring aangeven dat ze voldoen aan de gestelde eisen. Tot nu toe moesten alle deelnemers originele bewijsstukken aanleveren. Dat kostte veel tijd en moeite. Voortaan hoeft alleen de winnende ondernemer dat te doen.

  Meer informatie over de nieuwe Aanbestedingswet
  « Terug
  X

  Meer informatie?

  Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.