(0413) 38 83 00
(0413) 38 83 88 Altijd bereikbaar (24/7)
Algemeen
Storing

  CO2 reductie


  Een belangrijk onderdeel van onze inspanningen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is het reduceren van onze CO2-uitstoot.

  We maken onze uitstoot inzichtelijk in de vorm van een zogenaamde CO2-footprint en nemen diverse maatregelen om deze tot een minimum te beperken. Onze maatregelen hebben inmiddels al geleid tot certificering voor de CO2-prestatieladder niveau 3. Enerzijds is dit een manier om onze inspanningen en resultaten meetbaar te maken. Anderzijds willen we hiermee ook een signaal afgeven naar onze directe omgeving.

  Enkele acties die reeds in gang zijn gezet ten behoeve van de CO2-reductie zijn:

  Het begrenzen van de bedrijfsbussen
  We hebben onze bedrijfsbussen begrensd op een snelheid van 110 km per uur. Hierdoor verbruiken we minder brandstof, maar verlagen we ook de onderhoudskosten. In combinatie met het actiepunt ‘Het Nieuwe Rijden’ (zie onder) willen we hiermee onze CO2-uitstoot met 10% verminderen.

  Deelname aan het Travelcard-programma
  Travelcard is een manier om het brandstofverbruik te verminderen. Met handige software en een individuele tankpas houdt het programma bij hoeveel brandstof elke medewerker verbruikt en hoe dit zich verhoudt tot het best haalbare. Ook is te zien waar in de omgeving het voordeligste getankt kan worden en wat je als individu kunt doen om het brandstofverbruik tot een minimum te beperken. Met de inzet van Travelcard streven we naar een CO2-reductie van 5%.

  Het invoeren van standaard dubbelzijdig printen
  Alle beetjes helpen. Daarom hebben we ook dubbelzijdig printen ingevoerd. Naast een besparing van 1% levert dit ook extra bewustzijn bij onze medewerkers op.

  De aanschaf van zuinige (hybride) auto’s
  Bij de aanschaf van alle voertuigen is een voorwaarde dat deze zuinig zijn. Hiervoor hanteren we de 14%-bijtellingsgrens als maximum. Daarnaast nemen we zelf de proef op de som. Zo hebben we voor de aanschaf van onze nieuwe bedrijfsbussen drie merken vergeleken door met exact dezelfde belading exact dezelfde route te rijden. Hierbij kwam Iveco als zuinigste uit de bus; hiervan hebben we er inmiddels twee aangeschaft.

  Deelname aan Trees for All
  Door deelname aan Trees for All gaan we de CO2-uitstoot als gevolg van ons papierverbruik compenseren. We compenseren dit volledig door de aanplant van bomen mogelijk te maken. We zijn bewust in gesprek met Trees for All, omdat dit de enige stichting in Nederland met CBF-keur is waar compensatie mogelijk is in duurzame projecten; deze projecten hebben een economische, ecologische en sociale meerwaarde voor de samenleving en dragen bij aan een gezonder klimaat. 

  Op stapel staan nog de volgende reducerende maatregelen:

  Deelname aan een cursus Het Nieuwe Rijden voor alle medewerkers
  Al onze medewerkers (ook de medewerkers die geen bedrijfsauto rijden) gaan deelnemen aan een cursus voor Het Nieuwe Rijden. Daarmee stimuleren we hen tot efficiënter rijgedrag. Ook scheelt dit in de brandstofkosten. In combinatie met het begrenzen van onze bedrijfsbussen willen we hiermee onze CO2-uitstoot met 10% verminderen.

  Initiatief CO2 prestatieladder: Master Concentrator
  In samenwerking met Rational Products is Kanters gestart met een innovatieve pilot op het gebied van telemetrie. Hiermee kunnen telemetrische gegevens met grote betrouwbaarheid over lange afstanden via voedingskabels worden verstuurd. Hierdoor is er een betrouwbare telemetrische oplossing, die kan worden aangelegd zonder de bestaande infrastructuur aan te hoeven passen. Dat scheelt in de kosten voor graafwerk en er is geen overlast. En zeker zo belangrijk: het levert een forse CO2-reductie op (afhankelijk van de omvang van het project). Bekijk het initiatief hier op de website van SKAO

   Footprint 2018

  Figuur: CO2 Footprint Kanters BV

   Button Telemetrisch   Verslag 1 2015 Verslag 2 2015   Verslag 2014
             
  Mvo Indicatoren (1)    Co2 1E Half Jaar 2016  Co2 2016 (1)   Naamloos 2 
             

  Energiebeoordeling

  Co2reductie2017

  Verslag Co2 reductie 2018

   

   

  Verslag Co2 Prestatieladder 2016 (1)

  CO2 Initiatief 2018

  Energiebeoordeling 2018

   

   Co2 Bewust Certificaat 2017

   CO2 Bewust Certificaat 2018

  Energie audit en plan 2014-2020

   

   

   Verslag Co2 Reductie Jan Juni 2017

  Verslag CO2 reductie januari - juni 2018

  Initiatief Risicogestuurd Onderhoud

   

   

   


  « Terug naar vorige pagina
   

  X

  Meer informatie?

  Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.