(0413) 38 83 00
(0413) 38 83 88 Altijd bereikbaar (24/7)
Algemeen
Storing

  Betrokkenheid


  Naast het reduceren van CO2 is betrokkenheid bij de omgeving en samenleving een belangrijk speerpunt van Kanters. We hechten veel waarde aan goede doelen en steunen daarom ook diverse initiatieven.  


  Het Beterboek

  Een ziekenhuisopname is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis. Zeker voor heel jonge kinderen. Door een kind goed voor te bereiden en de juiste begeleiding te geven kan veel angst en onderzekerheid weggenomen worden. Het BeterBoek helpt kinderen hierbij. Wij nemen deel aan het maatschappelijk zorgproject "Het BeterBoek" voor de kinderafdeling van het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop. Dankzij dit initiatief krijgen kinderen die opgenomen of behandeld worden gratis Het Beterboek.


  BeerStaartje.png

  Beer en Staartje

  Kanters wil kinderen bewuster maken van het proces dat ervoor zorgt dat er dagelijks schoon water uit de kraan komt. Daarom hebben wij aan een aantal basisscholen het (voor)leesboekje Beer en Staartje aangeboden. Het verhaal gaat over het jongetje Beer die zijn knuffel Staartje kwijt raakt, als hij de wc doortrekt. Terwijl Staartje een avontuur beleeft in het rioolstelsel, zoekt Beer bovengronds naar zijn knuffel en ontmoet wonderlijke schepsels. Op een speelse manier wordt duidelijk wat er wel en niet door het riool gespoeld kan worden, om op die manier mee te helpen ons water schoon te houden.

  Om de beleving van het verhaal te verhogen hebben wij een kleurwedstrijd georganiseerd, wat hele mooie kunstwerken heeft opgeleverd. Ook heeft onze collega Bart de werkzaamheden van Kanters en de mooie wereld van waterbeheer en riolering mogen toelichten op de basisschool van zijn kinderen. Een erg leuke investering in de toekomst van afvalwatermanagement dus!


   

  P1040046 2 (1)

  Donatie voor Gambia

  Wij dragen graag een steentje, of in dit geval kastje, bij. Na de renovatie van een aantal minigemalen in gemeente Oud Beijerland, hebben wij acht RVS besturingskasten gedoneerd aan een medewerker van de gemeente.

  Leo Reijerkerk en zijn vrouw gebruiken de opbrengsten van de besturingskasten voor hun goede doelen in Gambia. Ieder jaar verzenden zij een container vol hulpgoederen in de vorm van schoolmeubilair, medicijnen, verbandmiddelen en andere medische artikelen naar het ontwikkelingsland. Momenteel gaat het echtpaar aan de slag met het opknappen van een schooltje in de buurt van het plaatsje Kassagne. 


  KWF-2016

  Kriskras door Scandinavië voor KWF

  De meesten van ons zijn op 4 januari weer aan de slag gegaan na een lang weekend of een lekkere vakantie. Voor Edwin Bolwerk en Wouter Heuven was het echter alweer de derde dag op hun barre tocht naar de Noordkaap.

  De twee vrienden nemen met hun Nissan pick-up deel aan de ScanCoveryTrial, een autotoertocht van ruim 6.500 kilometer kriskras door Scandinavië. En dat onder omstandigheden met veel sneeuw, ijs en temperaturen die kunnen dalen tot 40 graden onder nul.

  KWF Kankerbestrijding
  Voor Edwin en Wouter telt het avontuur, maar ook dat ze hiermee een mooi bedrag voor KWF Kankerbestrijding bij elkaar rijden.

  Eindresultaat
  Het eindresultaat liegt er niet om. De heren hebben tijdens hun avontuurlijke tocht maar liefst € 10.956,- bij elkaar gereden.
  Op 9 januari behaalden de mannen finish in Lübeck.

  Volledig bedrag naar KWF
  Een van de sponsors is Kanters. We dragen allereerst bij vanwege het doel: kanker is een vreselijke ziekte en het KWF levert geweldige inspanningen om deze te bestrijden. Wat ons óók aanspreekt, is dat Edwin en Wouter alles zelf bekostigen en het volledige sponsorbedrag naar KWF overmaken.

  Wie hen online wil volgen, moet zeker even naar hun website of hun Twitter-feed.


   

  ISAO Logo

  Donatie aan Stichting Internationaal Alzheimer Onderzoek

  In plaats van kerstkaarten en -geschenken kiest Kanters voor ondersteuning van een goed doel. Dit jaar ontvangt de Stichting Internationaal Alzheimer Onderzoek een donatie.

  De SIAO strijdt voor een leven zonder Alzheimer en aanverwante vormen van dementie. De stichting steunt het wetenschappelijk onderzoek dat bijdraagt aan het vinden van een oplossing. Eveneens geeft de stichting voorlichting over Alzheimer om de bewustwording over de ziekte te vergroten.

  Waarom een donatie? 
  Maatschappelijke betrokkenheid is een belangrijk thema voor Kanters. Daar geven we invulling aan met diverse projecten. Ieder jaar proberen we een stichting te zoeken waar we een raakvlak mee hebben. Dit jaar is er gekozen voor de SIAO omdat één van onze werknemers is getroffen door een vorm van Alzheimer, de ziekte van Pick. Deze vorm van Alzheimer toont zich in een vroeg stadium, tussen het 45e en 60e levensjaar. Kenmerkend aan deze ziekte zijn karakterveranderingen. De patiënt verliest zijn remmingen en krijgt problemen met spraak en concentratie. We zijn blij dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan verder onderzoek.

  Wil je meer weten over deze ziekte of de SIAO steunen? Kijk op de website of op de Facebook-pagina, of volg ze op Twitter, YouTube en LinkedIn.


  Trees-for-all

  Papierverbruik compenseren met nieuwe bomen

  We doen er alles aan om zo min mogelijk papier te verbruiken. Maar voor sommige kantoorwerkzaamheden hebben we het nu eenmaal nodig. Om dat te compenseren, hebben we 75 bomen laten planten door de stichting Trees for All. We zijn van plan om deze nieuwe aanplant jaarlijks te herhalen.

  Een van de speerpunten in ons streven naar duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, is het verminderen van ons papierverbruik. Daarvoor hebben we al verschillende maatregelen genomen. Zo hebben we dubbelzijdig printen ingevoerd als standaard voor al onze printopdrachten en stemmen we zoveel mogelijk digitaal af met onze opdrachtgevers en leveranciers.

  Investeren in nieuwe aanplant
  Toch hebben we papier nodig voor sommige bureauwerkzaamheden. De CO2-uitstoot als gevolg van dat papierverbruik compenseren we echter door de aanplant van bomen via Trees for All. Deze stichting voldoet als enige aanbieder van CO2-compensatie in Nederland aan de strenge criteria van het CBF-Keur voor goede doelen.

  Mes aan twee kanten
  Trees for All investeert onze bijdrage in bosherstel en duurzame energieprojecten. Deze projecten leveren extra inkomsten op voor de lokale bevolking en ze dragen bij aan herstel van natuur en milieu. Zo snijdt het mes aan twee kanten: de projecten dragen bij aan een gezonder klimaat en hebben ook een economische, ecologische én sociale meerwaarde voor de samenleving. 

  Klik hier om ons certificaat te bekijken.

  Meer weten over Trees for All? Zie: www.treesforall.nl


  Mvo Rp Logo

  Telemetrische innovatie bij Kanters

  Samen met Rational Products heeft Kanters een geslaagde pilot uitgevoerd met een innovatie op het gebied van telemetrie. Hiermee kunnen telemetrische gegevens met grote betrouwbaarheid en over lange afstanden via voedingskabels worden verstuurd.

  Het versturen van data over grotere afstanden – bijvoorbeeld tussen gemalen – is vaak een probleem. Signaalkabels zijn hiervoor meestal geen goede oplossing, omdat er dan over grote afstanden sleuven moeten worden gegraven, wat veel kosten en overlast met zich meebrengt en een flinke belasting is voor het milieu.

  Een alternatief is het versturen van data via bestaande voedingskabels. Tot nu toe was er echter nog geen techniek waarbij dit met grote betrouwbaarheid en over lange afstanden kon. Kanters en Rational Products sloegen daarom de handen ineen bij een project in Zijtaart.

  Eigen protocol
  Rational Products is specialist op het gebied van energiemonitoring en -control. Het innovatieve bedrijf werkte jarenlang aan de ontwikkeling van een eigen protocol voor het versturen van data via voedingskabels.

  In lekentaal uitgelegd: dit protocol analyseert de altijd aanwezige ruis in voedingskabels en zorgt ervoor dat de data op de juiste momenten tussen de ruis door worden verstuurd.

  Project
  Bij het project in Zijtaart voorzagen Kanters en Rational Products de buitenkasten van 132 pompgemalen van speciale telemetrie-units, waardoor de gemalen nu via de voedingskabels met elkaar in verbinding staan. Daarmee is een eigen infrastructuur ontstaan, die ook kan communiceren met het hoofdgemaal.

  Het volledige project is inmiddels opgeleverd. Kanters en Rational Products kijken terug op een geslaagde pilot, maar kijken ook voorúit. Deze techniek zal in de toekomst immers nog veel vaker ingezet worden.

  Toekomst
  Daarmee is er nu een betrouwbare telemetrie-oplossing die kan worden aangelegd zonder de bestaande infrastructuur aan te passen. Dat scheelt in de kosten voor graafwerk en de overlast voor omwonenden. En zeker zo belangrijk: het levert een forse CO2-reductie op (afhankelijk van de omvang van het project). Bovendien zijn er minder masterkasten en geen data-abonnementen meer nodig. Tot slot biedt de nieuwe techniek mogelijkheden voor extra functionaliteiten in de systemen.


   

  Logo Leven Met Kanker

  Kanters sponsort Stichting Leven met Kanker

  Omdat we veel voor zorginstellingen werken, worden we vaak geconfronteerd met mensen die (ernstig) ziek zijn. Toen Stichting Leven Met Kanker ons vroeg om sponsor te worden, hoefden we dus niet lang na te denken.

  Stichting Leven Met Kanker helpt zowel patiënten met kanker als nabestaanden. Dat doen ze op verschillende manieren:

  • Door middel van gesprekken
  • Door patiënten naar de juiste hulpverleners door te verwijzen
  • Met speelgoedtoers voor zieke kinderen
  • Met het geven van informatie over kanker in het algemeen.

  Bureaulegger
  De stichting is onder andere actief in het Sint Anna Ziekenhuis in Geldrop, waar wij momenteel een groot herinrichtingsproject uitvoeren. Onlangs is hier een bureaulegger verspreid, waarvan de inkomsten ten goede van de stichting komen. We hebben hier graag een bijdrage aan geleverd.

  Wilt u meer weten over deze stichting? Bezoek dan zeker hun website en meld u dan ook aan als sponsor.


  Logo   

  Ruim baan voor jeugdige ‘uitvinders’

  De Ontdekfabriek biedt kinderen in de basisschoolleeftijd de mogelijkheid om op een speelse manier kennis te maken met techniek, in de inspirerende, dynamische omgeving van een voormalige fabriekshal. Als sponsor van het adoptieprogramma biedt Kanters scholen in de omgeving de mogelijkheid om deel te nemen aan het educatieve project De Uitvinders.

  Het project De Uitvinders van De Ontdekfabriek is bedoeld om kinderen al in een vroeg stadium te enthousiasmeren voor een toekomst in de techniek. Het bestaat uit complete lespakketten, uitvinderswedstrijden en een excursie naar De Ontdekfabriek. Zo kunnen leerlingen ontdekken of ze affiniteit hebben met techniek en innovatie.

  Zaadje planten
  Léon Kanters: “Dit project biedt ons een mooie gelegenheid om de jeugd te laten kennismaken met de mogelijkheden in techniek. Op die manier tonen we graag onze betrokkenheid bij de vorming van toekomstige generaties. En wie weet planten we alvast een zaadje bij potentiële collega's-in-de-dop!”

  Meer informatie over het adoptieproject: www.deontdekfabriek.nl.


  Donatie aan galactosomievereniging

  In plaats van kerstkaarten en geschenken kiest Kanters voor ondersteuning van een goed doel. In het kader van de kerstgedachte ontvangt de Vereniging Galactosemie Nederland een mooie bijdrage voor verder onderzoek naar oorzaken en medicijnen.

  Galactosemie is een zeldzame, chronische stofwisselingsziekte. Er bestaat helaas nog geen behandeling voor. Ook is er weinig bekend over de oorzaken en zijn er nog nauwelijks werkzame medicijnen die de klachten helpen beheersen. Daarmee is galactosemie een bijzonder ingrijpende ziekte die je hele leven bepaalt en waar patiënten levenslang last van hebben.

  Waarom een donatie? 

  Maatschappelijke betrokkenheid is een belangrijk thema voor Kanters. Daar geven we invulling aan met diverse projecten. We kwamen op het idee om de VGN te ondersteunen door een medewerker die in de nabije omgeving met deze ziekte te maken heeft. Hij vertelde ons dat de VGN voor financiering van verder onderzoek afhankelijk is van de steun van individuele donateurs. Een betere besteding van ons kerstbudget leek ons niet denkbaar. We zijn blij dat we op deze manier (hoe bescheiden ook) een bijdrage kunnen leveren aan verder onderzoek.

  Wil je de VGN ook steunen? Kijk op de website of op de Facebook-pagina, of volg ze op Twitter.


  Stichting “Klimmen tegen MS”
  Maarten Kanters is actief voor de stichting ‘Klimmen tegen MS’. Het sportieve doel van het evenement is het één, twee of drie keer beklimmen van de Mont Ventoux op 9 juni 2014. Maarten Kanters fietst voor ‘Maarten TeamBoerdonk’ en heeft op dit moment al € 2.000 ingezameld. € 1.000 hiervan is afkomstig van Kanters. Het resterende bedrag is ingezameld door de overige teamleden die aangesloten zijn bij ‘Maarten TeamBoerdonk’. Dit team is weer aangesloten bij ‘Team Marcel’. Hier gaat het ingezamelde geld dan ook naartoe. In totaal fietsen er voor ‘Team Marcel’ 72 deelnemers; het ingezamelde bedrag staat op €4.763,00. Deze donatie is terug te vinden in de jaarafrekening van Kanters B.V.

  Klimmen Tegen Ms 02 Klimmen Tegen Ms 01

  Stichting Clini Clowns
  Alle lege cartridges en toners worden ingezameld ter ondersteuning van de Stichting Clini Clowns. 


  RainbowRun040 Eindhoven
  Medewerker Bert van Kilsdonk heeft uit naam van Kanters meegelopen aan de RainBowRun040 in Eindhoven. Hierbij heeft Kanters een donatie van € 350 gedaan, bestemd voor de stichting ALS.

  Als


  WK Poule 2014
  In het kader van het WK voetbal 2014 heeft Kanters een pool georganiseerd voor zowel medewerkers als klanten, leveranciers en onderaannemers. Iedereen kon kosteloos deelnemen en de prijzen betroffen schenkingen van een bepaald bedrag aan een goed doel naar keuze of adoptie van een geit voor mensen in Oeganda


  IBN
  Omdat Kanters het belangrijk vind dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een goede kans krijgen op betaald werk, zijn we in samenwerking met Integrale Bedrijven Noordoost-Brabant (IBN) aan het onderzoeken hoe we hier een efficiënte invulling aan kunnen geven.


  « Terug naar vorige pagina 

  X

  Meer informatie?

  Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.