(0413) 38 83 00
(0413) 38 83 88 Altijd bereikbaar (24/7)
Algemeen
Storing

  Nieuwe drukriolering in buitengebied Breda


  In de gemeente Breda zijn we het drukrioleringssysteem in het gehele buitengebied aan het renoveren. Dit project beslaat maar liefst 579 minigemalen.

  Het gaat om een zogenaamd 'Design & Construct'-project. We nemen dus zowel het ontwerp als de uitvoering op ons. Gezien de omvang van het project verwachten we dat het in mei 2014 klaar is.

  Twee fases
  Het project is opgedeeld in twee fases. In een eerste 'prototyping'-fase inventariseren we vooral wat de stand van zaken is. Hiervoor vormen 14 minigemalen een soort testgroep. Op basis van de bevindingen stellen we een zo efficiënt mogelijk renovatieplan op. Aan de hand hiervan nemen we in de uitrolfase de overige 565 gemalen onder handen.

  Energie meten
  Onze werkzaamheden bestaan vooral uit het vervangen van de binnenwerken van de pompputten. Daarnaast installeren we een nieuwe buitenkast, compleet met een nieuw besturingssysteem, dat onder andere voorziet in slimme energiemeters. In een enkel geval kan het zijn dat wordt gekozen voor verplaatsing van een pompput of een tracéwijziging.

  Minimale overlast
  Natuurlijk proberen we om de overlast voor bewoners in het buitengebied zoveel mogelijk te beperken. Voor aanvang van de werkzaamheden bij hen in de buurt ontvangen zij schriftelijke informatie over de plannen.




  « Terug
  X

  Meer informatie?

  Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.