(0413) 38 83 00
(0413) 38 83 88 Altijd bereikbaar (24/7)
Algemeen
Storing

  Prinses van Geldrop: omleggen bergingsriool i.c.m. bouwrijp maken

  In opdracht van Houta Projectontwikkeling hebben we het nieuwbouwproject Prinses van Geldrop bouwrijp gemaakt. Ondanks de strakke planning voltooiden we deze opdracht binnen het afgesproken tijdsbestek. Grootste uitdaging: het omleggen van het bestaande bergingsriool.

  Bij aanvang van het project hebben we een tijdelijke bouwweg aangelegd van menggranulaat, zodat het bouwbedrijf snel en veilig aan de slag kon. Daarna zijn we begonnen met de ondergrondse werkzaamheden, waaronder de aanleg van nieuwe riolering (inclusief kolken en een zogenaamd 'hondehokconstructie' aan de Parallelweg) en aansluiting op de reeds bestaande buurtsystemen aan twee zijden van het terrein.

  Prinses van Geldrop wordt gerealiseerd op het terrein van de voormalige wollendekenfabriek van De Wit. Fraai detail is de monumentale voorgevel van de fabriek, die blijft behouden als voorzijde van een nieuw appartementencomplex. Onder de fundatie van het fabriekspand lag nog een betonnen bergingsriool met een doorsnede van 1m. Deze hebben we eerst verlegd, zodat ook daar gebouwd kon worden. Kanters zorgde voor de verwijdering van dit bergingsriool en de aanleg van een nieuwe voorziening buiten de bebouwingsgrens. Uiteraard in nauwe samenwerking en voortdurende afstemming met gemeente en projectontwikkelaar Houtabouw.

  X

  Meer informatie?

  Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.